SKŁADNIKI
ekologiczna kaszka kukurydziana 100 %.
OPIS
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10-15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1440 kJ/340 kcal
Tłuszcz 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 4,1 g
Białko 6,6 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIO PLANET - seria RÓŻOWA (płatki, otręby, musli)
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Polska
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.